Jetzt geht Ger-Los

Waarheen, waarvoor? Hoe en wat? ASTH-er Giel praat je bij over over skiën en krokodillen in Gerlos.

Gerlos: de facts

Gerlos behoort tot de Zillertall Arena. Net als Zell am Ziller, Wald im Pinzgau en Königsleiten. Maar Gerlos is in dit gebied een legendarische après-ski bestemming. Zeker voor het Nederlandse legioen!

De facts:

  • Afstand Utrecht – Gerlos : 960 km – 9,5 uur rijden exclusief McDonald’s-stop, maar  je kan ook met de trein. Het dichtstbijzijnde station is Zell am Ziller.
  • Het Zillertall bestaat uit zo’n 143 km piste.
  • Het dorp ligt op zo’n 1300 meter. De hoogste toppen zelfs op 2500 meter.
  • Een 6-daagse skipas kost je circa 249,-

Skikaart zillertal gerlos

Het skigebied is zonder enige twijfel top. Over het algemeen kent het gebied prima en zeer moderne faciliteiten. Neem de spiksplinternieuwe Dorfbahn Gerlos. Dit drie verdiepingen hoge gebouw is een mooi startpunt waar je met de gondel wordt gekatapulteerd richting de Vorkogel.  Let op, niet halverwege uitstappen, maar lekker door naar de top op 2100 meter. Dikke aanrader zijn de kluisjes beneden bij de lift. Lekker je natte ski-spullen de kluis in voor je de bar induikt. Het is er bloedheet waardoor alles de volgende dag weer kurkdroog is.  Tip: leg je nette feest-ASTH shirtje en je deootje in je kluis zodat je in één streep door kan naar de kroeg met een verse denneboom onder je oksels!

Kortom een top skigebied, maar daar gaat het allemaal niet om. In Gerlos gaat het maar om één ding en dat is zo snel mogelijk beginnen met de après-ski! En dat kan, zowel aan de piste als na de piste, meer dan prima.

Après-ski fase 1

Seppi’s am Isskogel

We starten zo halverwege de middag bij Seppi’s am Isskogel. Daar kom je via de blauwe 32. Seppi’s is niet te missen, rond deze tijd heeft de DJ heeft het volume al op 10 staan. Overigens is deze 32 een top piste om carvend te arriveren, want ze zien je aankomst van verre op het enorme buitenterras.  Daar gaat het de komende uren dan ook helemaal los. Het zal wel ramvol zijn, maar dat is niet erg. Ze kunnen daarnamelijk in een moordend tempo tappen en shotjes maken! Muziekstijl is overigens hip, trendy en vette house, met veel flair gedraaid door de lokale mental Theo.

Als het allemaal goed loopt, hakt dit er al behoorlijk in. Naarmate de zon verdwijnt en je bier kouder wordt tijdens het drinken, is het tijd voor de volgende etappe. We vervolgen onze weg richting dal, met een puike laatste talabfahrt die menig overmoedige wintersporter toch nog op een paar buitelingen kunnen opleveren. Massaal stuntelend naar beneden, ondertussen denkend dat je nog nooit zo soepel geskied hebt. Eenmaal gearriveerd bij je kluisje snel die middeleeuwse martelwerktuigen uit, stapschoenen aan, vergeet je schone shirt of hoodie niet, hoerendouche waar nodig en door naar après-ski fase 2!

Après-ski fase 2

Little London of Cin Cin?

  1. De legendarische Cin-Cin
  2. De Little London

Allebei leuk. De little London is wat Oostenrijkser en heeft een wat internationaler publiek. Lekkere vette Duitse après-ski, prima halve liters, gladde vloer en lekker hossen. Er kan daar eigenlijk niks kapot behalve jezelf, en niemand doet moeilijk. Prima spot om een leuke kater uit te zoeken en met wat geluk een leuke buitenlandse poes erbij.

Alternatieve routes zijn er overigens ook. Bijvoorbeeld Luigi’s turbo bar. Ook helemaal prima om lekker te feesten met je skischoenen nog aan. Of probeer Haberl’s Skibar eens, ook in het centrum. Wat relaxter en daar kan je nog een gesprek voeren einde middag.

Maar dan de CIN-CIN…. het Nederlandse partyfenomeen…. voor de echte Après-skiteam Holland-leden toch wel de one and only.

Cin-Cin: iets met krokodillen, shotjes en nooit meer naar huis

Tip 1: ga een beetje op tijd tenzij je aan anorexia lijdt
Het kan er nogal druk zijn en dan is een (sta)plaats vinden een serieuze uitdaging. Niet voor de claustrofobischen onder ons en vergeet niet! plassen voor je begint want dat is een project op zich. Maar eenmaal gesetteld ben je in het mekka van het partyen! De ene top apres ski hit na de ander knalt erdoor. De megabar staat perfect waardoor iedereen, soms met wat hulp van de buren, prima aan het noodzakelijke gerstenat kan komen. Als het lukt, vraag je barvrouw de binnenkant van de onderlip te showen (wie weet waarom krijgt een ASTH bril). Ben je niet alleen, probeer dan de Cin Cin-krokodil, gegarandeerd #lol.

Tip 2: bestel een krokodil en vind de moeder van je kinderen
Nog leuker, bestel een krokodil, pluk enkele omstanders van de dansvloer en dwing ze mee te doen. Binnen 10 min zijn alles shotjes op, en zullen je nieuwe vrienden op hun beurt een krokodil regelen. 9 tegen 10 vind je zo de moeder van je kinderen!

Tip 3: Neem de krokodil mee naar huis
Wil je echt heeeel graag een krokodil voor thuis? voor een tientje extra mág je hem mee naar huis nemen (of koop je hem hier). Kan je beter doen dan proberen mee te snaaien onder je skipak. Lukt niet, echt niet, #hebbenwevanhorenzeggen!

Na enkele uren klem staan, vele krokodillen, en een paar kilometer polonaise-hossen zal er vroeg of laat zal er toch wat gegeten moeten worden. Mocht dat #laat worden en een restaurant geen optie meer zijn gezien je “state of mind”, geen zorgen want pal naast de CIN-CIN staat een heel fijn foodtruckje. En die hebben zulke belachelijke lekkere hamburgers en broodjes pulled pork dat alle slechte pizzeria’s daarbij verbleken.

Après-ski fase 3

Voor de echte diehards, of diegene die wat stijlvoller dronken worden appreciëren, is er voor de derde helft van de avond/nacht nog de Country Club. Hier gaan we natuurlijk wel gedouched en met hip lang t-shirt naartoe om tot de late uurtjes te baco’en, te swingen en te sjansen.

En zo belandden we diep, diep in de nacht in ons bedje (om alle anti-katertips op te volgen) en zijn we weer een fantastische skidag/nacht verder.

Meer nuttige en nutteloze info over après-ski langs laten vliegen op je tijdlijn? Volg ons dan op facebook en insta en join us bij #ASTH!

Giel

Meer dan 25+ jaar naast de piste. Favoriet: Oostenrijk. Tips; Antonia aus Tirol, vliegend hert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.