Het grote ASTH-afsprakenkwartet (part II)

Wanneer je met een groep gaat skiën, dan is het maken van afspraken best wel belangrijk. In de vorige blog hebben we al een tipje van de sluier opgelicht. In dit deel lees je de do’s en don’ts van het leukste gedeelte van de wintersport: de après-ski!

Hoe gedraag je je ’s avonds?

In de categorie: après-ski

9. “Wie is de pot”
Behoeft verder geen uitleg.

10. “Wie is verantwoordelijk voor welke doelgroep?”
Om te voorkomen dat je in elkaars straatje klust is deze onontbeerlijk. Je wil geen ruzie omdat je per ongeluk allebei dezelfde prospect aan het targetten bent.

11. “Heb respect voor elkaar”
Tref je je reisgenoot ondersteboven in de toiletpot aan, help haar haar haar uit haar gezicht te houden. Er is weinig minder charmant dan restjes lunch in je helmhaar. Praat verder nergens over (nooit meer), doe alsof er niks gebeurd is, mik een plens water in d’r gezicht en feest door.

12. “Wat te doen in calamiteiten?”
Met andere woorden; wat te doen als je gestalkt wordt door een mede-apres-skiër die niet van opgeven weet? Voor de korte termijn, doe alsof je moet overgeven, ren naar buiten, verstop je tot je stalker vertrokken is en loop terug naar binnen om de avond voort te zetten. Voor de langere termijn; zet je telefoon uit en zeg dat je batterij leeg is. Geef een valse naam of pas een aantal letters in je naam aan om te voorkomen dat je de volgende dag plotsteling een nieuwe Facebookvriend erbij hebt.

In de categorie: après-skiën met een groep

13. “Doe niet aan groepsdynamiek”
We gaan allemaal niet lopen te overleggen om over van alles tot één unaniem besluit te komen. Je vakantie wordt een stuk leuker wanneer iedereen de ruimte heeft om te doen wat hij wil. We zijn niet in Noord-Korea.

14. “What happens in puntjepuntjepuntje stays in puntjepuntjepuntje”
Je vakantie blijft veel leuker wanneer je niet het risico loopt trending topic te worden op Facebook. Met andere woorden: “zonder toestemming, gegeven in nuchtere toestand, plaatsen we geen gênante momenten van een ander op social media”. Van jezelf mag overigens wel. Gedeelde smart is immers halve smart.

15. “Zet iCloud en iMessage uit”
iPhonebezitters; voorkom dat het thuisfront eerder dan jouw thuiskomst via ontvangen appjes, die zonder context volledig onbegrijpelijk zijn, en/of via gemaakte foto’s op de hoogte is van alle happeningen die je eigenlijk in Kirchberg/Gerlos/Solden/… had willen laten.

16. “Wie betaalt wat?”
Gebruik de app WieBetaaltWat om gedoe over geld te voorkomen. Nadenken doen we thuis wel weer.

Zo. Nu weet je alles. Uitgespeeld? Dan is een plezierige (après-)skivakantie gegarandeerd!

Download ASTH kwartet

Klaar om te gaan kwartetten? Download dan nu het enige echte ASTH kwartet

Ylva

Vliegt elke ochtend vroeg uit bed om vervolgens de hele dag rücksichtslos te proberen om 80 km p/u te skiën. Begint rond vieren met een aantal Jägertee en wat Vliegende Hertjes in de benen aan de dalafdaling; nog even een zwarte piste en een betonnen viaductje pakken en tijdens de aprés ski vieren dat er weer een dag overleefd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.