Goldstrike; knallen zonder strijkers

Op het oog het meest feestelijke shotje dankzij de bladgouden vlokjes…en dus wel toepasselijk met het naderende oudjaar! Maar zeker ook een verraderlijke golden beauty met haar 50% alcoholpercentage. Goldstrike is dus letterlijk vuurwerk in een glaasje…

Toen en nu

Golstrike is voor mij een trip down memory lane (voor wat er over is van mijn geheugen na het drinken van goldstrike 😉 ). Ik weet niet wie bedacht heeft dat tijdens een bonte stapavond (radje draaien!) het leuk is om dit shotje te bestellen, maar zeker in mijn jonge stapjaren was dit wel een knockout. Ruiken aan het glaasje roept een instant haat-liefdeverhouding op. Het ruikt (en, niet verrassend, smaakt) naar kaneel – wel helemaal toepasselijk in de winterse sferen van de après-ski! En je gaat er in de après-skibar ook nog eens net even wat zoeter van ruiken na al die halve liters #charming

Opwarmen met goldstrike

Als enig geheugen van wat je hebt gedaan en/of je maaginhoud je dierbaar is, zou ik het niet aanraden om te drinken tijdens het spelen van de bijtende krokodil. Maar bestel er direct eentje als je verkleumd van de piste komt. Hij warmt je binnenste namelijk heel goed op en is vriendelijker voor mijn smaakpapillen dan bijvoorbeeld schnaps. Oja, en je kan het ook mixen met wodka; dan bestel je een Gold Digger. Ik loog niet toen ik eerder zei dat je echt álles kan mixen met wodka 😉

Tammie

Gaat mee op wintersport zonder te skiën/boarden. Gaat après-skiën zonder bier, maar houdt het tempo wel bij op een willekeurige ‘mix-maar-iets-met-wodka-ofzo’. Houdt pas van après-skimuziek na voldoende van die (of andere) drank. En tóch doet ze mee. Als een echte pro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.