Recept: Oostenrijkse Frittatensuppe

Als wintersporter weet je dat je in Oostenrijk terecht kunt voor de lekkerste soepen. Naast de Goulashsuppe is ook de Frittatensuppe een zeer geliefde soep. De Frittatensuppe is lichte en kan dus prima dienen als voorgerecht.

Reepjes pannenkoek

Frittatensuppe is een typisch Oostenrijkse soep, gemaakt van bouillon. Of je hier nou runderbouillon of groentebouillon voor gebruikt, dat is om het even. Die dunne reepjes die vervolgens in je soep drijven zijn stukjes pannenkoek: Frittaten. Hier heeft de soep zijn naam aan te danken.

Ook in de skigebieden van Zwitserland en Italië staat deze soep op de menukaart. Wel onder een andere naam. In Zwitserland heten Frittaten Flädle en noemt men de soep dus Flädlesuppe. In Italië wordt het ons wat lastiger gemaakt. Daar heet de soep: Brodo con tagliolini di crespelle.

Hoe maak je Frittatensuppe?

Om Frittatensuppe zelf te maken, hoef je absoluut geen keukenprins of keukenprinses te zijn. Deze soep is een typisch gevalletje: kind kan de was doen.

Ingrediënten voor de bouillon
1 liter water
2 bouillonblokjes (runder- of groentebouillon)
Bosje peterselie
Bosje bieslook

Ingrediënten voor de frittaten
50 gram bloem
250 ml melk
2 eieren
Peper en zout
Boter of olie

Bereidingswijze

  • Breng een liter water aan de kook en voeg twee bouillonblokjes toe.
  • Maak een beslag van de bloem, melk, eieren en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verhit in een koekenpan een scheutje olie of een klontje boter. Bak hierin de pannenkoeken totdat je beslag op is.
  • Laat de pannenkoeken afkoelen en snijdt ze vervolgens in reepjes.
  • Hak de peterselie en de bieslook. En voeg, naar smaak, de gehakte kruiden toe aan de bouillon.
  • Roer de bouillon nog even goed door en breng indien nodig verder op smaak met wat peper en zout.
  • Schep de bouillon in een soepkom en schep de frittaten er bovenop.

Klaar is je Frittatensuppe. Mahlzeit!

Ben jij een grote eter of heb je niet voldoende aan een kop Frittatensuppe? Serveer er dan bijvoorbeeld nog een Wiener Schnitzel, Curryworst mit Pommes of een broodje Bratwurst mit Sauerkraut achteraan.

Lies

Lekker zonnetje en verse sneeuw zijn voor haar de belangrijkste ingrediënten om de latten onder te binden en de goed geprepareerde pistes te bedwingen. Ingrediënten als foute Duitse après-ski hits én een lekker biertje maken het vervolgens helemaal af.

Eén gedachte over “Recept: Oostenrijkse Frittatensuppe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.