Tien favoriete après-ski drankjes

Of je nu halverwege de middag op de berg aan je eerste drankje begint of als echte diehard rond de klok van vier de dalafdaling neemt om de après-skibar in te duiken; wintersport maakt dorstig! Wat drinken we ook alweer het liefst tijdens de skivakantie? Après-skiteam Holland zet tien favoriete après-ski drankjes voor je op een rijtje. Ein Prosit!

1. Vliegend hert

Ook wel Flying Hirsch of Jägerbomb genoemd, maar ladykiller dekt de naam beter. Het recept: een glaasje Red Bull met daarin een flesje Jägermeister. Het flesje ketst natuurlijk standaard keihard tegen je tanden en je wordt er in no time apezat van. Maar een vliegend hert kun je simpelweg niet weerstaan!

2. Willy mit Birne

Wat doet die barman toch telkens in die gezellige kleine glaasjes? Met zo’n vlaggetje erbij? Om toch aan de nodige vitamines te komen tijdens je skivakantie neem je af en toe gewoon een Willy mit Birne; Schnapps met een stukje peer erin. Trekt de alcohol zo lekker in 🙂

3. Tote tante

Vriezen je vingers er na het skiën of boarden bijna af en voel je je tenen niet meer? Dan neem je natuurlijk eerst een Tote tante (ook wel Lumumba genoemd); warme chocolademelk met Strohrum, afgedekt met een dikke laag Sahne.

4. Glühwein

Een mooi tussendoortje voor op de berg om tussendoor even op te warmen; Glühwein. De bekende warme, alcoholische wijn met kruiden waarvan je letterlijk gaat gloeien. Drinkt als limonade maar let op; na een paar glaasjes gaat de berg vanzelf draaien.

5. Bier

Bier is altijd goed. Punt.

6. Shotjes

Van al dat bier moet je natuurlijk continu naar de WC. Niet handig als de après-skibar stampvol zit of de DJ alle nieuwe après-ski hits achter elkaar draait. Neem daarom tussendoor gerust wat shotjes; Dropshot, B-52, Flügel; maakt niet uit wat want na zoveel alcohol proef je het verschil amper.

7. Radler

De afgelopen jaren werd Radler razend populair; een mix van bier en limonade. In veel après-ski bars komt er Stiegl uit de tap en vullen ze je glas aan met 7-UP of sinas. Van Radler kun je lekker veel drinken en de volgende dag tóch fris en fruitig op de piste staan.

8. Jägartee

Jagatee dus, een beetje Oostenrijker drinkt er líters van. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een lekker kopje Schwarztee met flink wat kruiden én rum en je kunt er weer tegenaan. Jodelahiti!

9. Jägermeister

Met een alcoholpercentage van 35% weet je één ding zeker als je flink aan de Jägermeister gaat; na een paar uur verlaat je zingend de après-skibar en kort daarna hang je waarschijnlijk boven een toiletpot (gokje; vlak na die Schnitzel). Maar Jägermeister en wintersport; ze horen nu eenmaal bij elkaar.

10. Lokaal likeurtje

Wil je eens wat anders? Vraag de barman dan om een lokaal likeurtje. Gestookt in de schuur van een boertje even verderop. Dit drankje staat hoe dan ook garant voor véél alcohol!

PS Teveel drankjes uit dit lijstje uitgeprobeerd? Lees dan hier de tien beste anti-katertips!

Lieke

Leerde pas in haar ‘late twenties’ skiën. Komt de piste inmiddels redelijk af (met een vloek en zucht hier en daar), maar vermaakt zich beter in de après-skibar. Duitstalige après-ski hits zijn daar favoriet, net als een lekkere Radler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.