Oud&Nieuw in de sneeuw? Deze nummers maken het af!

Ook al is je Kerstdiner nog nauwelijks verteerd, het is zaak vast na te denken over de volgende feestdag: Oud&Nieuw. En op deze woensdag muziektipdag denken we met name aan de muziek die deze avond niet mag ontbreken in de aprés-skibar.

Je weet wel, die avond dat je ambitieuze goede voornemens maakt en ook oprecht gelooft dat je je eraan gaat houden. De avond dat je met je ene hand zoekt naar briefjes van twintig voor nog een shotjes-krokodil terwijl je de ander op je hart legt bij de woorden: ik ga in 2018 echt minder drinken. Zo’n zelfde gebaar maak je terwijl je je stokbrood nog eens fanatiek en langdurig door de pan met kaasfondue haalt en belooft het volgende jaar gezonder te gaan eten.

Nummers die niet mogen ontbreken op oudjaarsavond

Ach, dat een nieuw jaar niet als vanzelf zorgt voor een ruggengraat, verminderde drankzucht of überhaupt een ander leven, wisten Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid al lang joh. Luister maar naar hun klassieker ‘Happy New Year’.  Overigens heeft dit lied een heerlijk depressieve clip die zeker het kijken waard is:

Ook U2 heeft het niet over rozengeur en maneschijn in hun iconische hit ‘New Year’s Day’:

Maar ondanks de wijze levenslessen van ABBA en U2 mag je nog steeds stilstaan bij het voorbije jaar om daar lessen uit te trekken voor het nieuwe, hoor. Of je laat onze Guus dat voor je doen, scheelt weer kostbare borreltijd:

Wil je wel gewoon gedachteloos rondspringen met de armen in de lucht? Dan heb je ten eerste groot gelijk en ten tweede meer aan ‘This Is the New Year’ van A Great Big World:

En wil je sowieso dat iedereen stopt met zeiken en gewoon genieten van mierzoet Amerikaans optimisme: dan zet je Mariah Carey met haar versie van Auld Lang Syne op repeat:

In de stemming komen? Spotify playlist Après-skiteam Holland hier te beluisteren!

 

Saar

Vergat in Serre Chevalier bij allereerste afdaling ooit schoenbindingen dicht te doen. Besloot daar en toen dat bochtjes niet voor haar waren. Apérol-Spritz en bier. Maar niet tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.