Wie wint de #IJskrabberOfTheYear-award?

Een hilarische blog over zoiets sufs als een ijskrabber, is dat nodig? Jazeker, want stel je voor: je stapt ’s morgens om 8:00u naar buiten, uit je bloedhete Oostenrijkse hotelletje, een lekker ontbijtje achter de kiezen. De vrieskou slaat in je gezicht en ontneemt je bijna de adem. Toch weet je dat je de kater niet voor niets hebt weerstaan. De versgeprepareerde pistes zullen er maagdelijk bij liggen, klaar om door jou en die ene andere fanatieke vriend, carvend, voor de eerste keer die dag genomen te worden! Een paar minuten met de auto, want het budget was ontoereikend voor dat ‘ski in, ski out’-hotel, en je kan helemaal lossssss!

Maar dan denk je…. k$%^#@ (excuus), de auto. Alle ruiten zitten potdicht. Gisteravond wat nevel en vannacht dikke vorst heeft als gevolg dat er een dikke en vooral harde, aangekoekte laag ijs op alle ramen plakt. Snel starten en alle blazers aan, want je wilt weg zijn voor de meute!!! Heel even overweeg je te wachten, maar nee, dat kost teveel tijd. De liften gaan zo al draaien. Je overweegt de optie een klein kijkgaatje krabben in de voorruit, en over je stuur gebogen hopen dat je het redt zonder brokken. Verleidelijk, maar toch te linke soep. En meestal slaat dat gaatje ook meteen weer aan. De wrede waarheid dringt zich op: er zit niets anders op … ramen krabben….

Ben jij eigenlijk wel goed voorbereid op deze situatie? Want tijd is geld, en de ene krabber is de andere niet! Geen zorgen, wij van het ASTH-testteam hebben dit eens haarfijn voor jullie uitgezocht. Zodat jij die krabber aan boord hebt die past bij jouw requirements en persoonlijke wensen! Geen dank hoor, het is gewoon waar wij voor zijn. Jullie, het NL-legioen, helpen aan maximale après-ski pret. En hoe eerder je begint met skiën, hoe eerder je bij ons – je vrienden – in de kroeg staat!

IJskrabber 1 – De driehoek

De driehoek, zelden gesignaleerd zonder bedrijfsopdruk. Blijkbaar zijn er heel veel bedrijven die denken dat je tijdens het krabben leest wat er op je krabber staat. En dat je dan later op kantoor ook nog bedenkt, hee die ga ik vandaag eens bellen!

apres ski ijskrabber

Maar to-the-point. Een eenvoudige, goedkope, doch effectieve krabber. Nadeel is echter wel dat het krabvlak meestal nogal bot is. En dat is nou net één van de belangrijkste eisen. Een ander minpunt is dat het niet lekker in de hand ligt, en tamelijk klein is waardoor je dus hele kouwe klauwen krijgt. En wat ga je dan doen? Juist je wilt er snel vanaf zijn en gaat hard duwen, tot ie breekt…

Onze waardering: ASTH geeft deze krabber een 5’je

Vergelijkbare krabbers koop je bij Bol.com al vanaf 2,25

IJskrabber 2 – met handvat alias ‘de kaasschaaf’

De handvatkrabber. Hele andere koek. Deze jongen is top bij zware ijsvorming. Een echte krachtpatser, scherp waar je lekker hard mee kunt duwen en krabben. Je ragt er spreekwoordelijk de korsten mee van je raam. We noemen hem ook wel…. de kaasschaaf. Slechts één marginaal minpuntje, het blad is wat smal waardoor je vaak op en neer moet (jaja, we zijn zeikerds). Wel ideaal voor de luie krabber die toch met een klein venstertje de weg op durft.

apres ski ijskrabber après-ski

Onze waardering: Wij van ASTH vinden dit een dikke 8

Vergelijkbare krabbers koop je al vanaf 2,75

IJskrabber 3 – de wantkrabber

De wantkrabber. Het voordeel van dit model behoeft weinig uitleg. Wat is het toch een genot dat je hand niet koud wordt en/of al die natte zooi op moet vangen. Een heel fijn apparaat. Nadelen kent deze niet, alleen misschien dat ie wat minder makkelijk te manoeuvreren is door die handschoen. En hooguit dat je een groot nat ding mee de auto in moet nemen nadat je de auto hebt gekrabt. En heel misschien dat je er als een enorme homo uitziet met deze krabber….

apres ski ijskrabber après-ski

Onze waardering: Mmm waardeloos ding eigenlijk, maar goed voor de dames is ie wel top en daarom geven wij hem een 9

Ook verkrijgbaar in rood, wit en blauw (speciaal voor après-skiteam Holland :-), en in de luxe variant.

IJskrabber 4 – de krabbende handveger

De krabbende handveger. Helemaal leuk bedacht voor een zeer specifiek probleem, namelijk een dik pak sneeuw op je auto. Want 30 cm sneeuw met zo’n mini driehoekje verwijderen zonder handschoenen is geen pretje. En wie heeft er nu een handveger in zijn auto? Juist, geen hond! Als ijskrabber is het wel wat onhandig, omdat er dus een rare veger bijna in je gezicht steekt tijdens het krabben. En waar de fabrikant ook niet goed over heeft nagedacht dat meestal de ramen niet aanvriezen als er een dik pak sneeuw op een auto valt…. Dit is dus eigenlijk alleen een topper op de laatste dag, als je auto een week op zijn plaats is blijven staan. Want dan heb je mogelijk beide problemen.

apres ski ijskrabber après-ski

Onze waardering: Wij geven deze jongen desondanks een dikke 7. Al was het maar omdat we gewoon van multifunctionele dingen houden.

Ook zo’n liefhebber van multifunctionele dingen? Dan kan je er onder andere hier een bestellen. 

IJskrabber 5 – voor Piet Perfect

Ook deze naamoloze krabber herbergt iets slims. Namelijk…. een rubberen raamtrekker! Handig! Auto aan, blazen, krabben, raampje natrekken en eventueel (na droogmaken) eventueel van binnen ook nog even trekken! Je voelt het al, dit is voor Piet Perfect. Als jij alle hoeken van de ramen schoon wilt hebben voor je op pad gaat, dan is dit hem voor jou.

apres ski ijskrabber après-ski

Onze waardering: Wij van ASTH – toch gemiddeld redelijk lamlendig aangelegd – denken dat deze meer kan dan strikt gezien nodig en om die reden krijgt ie een 6.

Toch eentje kopen? Voor 8,95 is hij voor jou!

ASTH-favoriet

Finally, wij van ASTH houden van originaliteit en geven zelf de voorkeur aan deze:

apres ski ijskrabber après-ski

En het goede nieuws is: vandaag besteld, morgen in huis!

Conclusie

Er is geen perfecte krabber. Misschien met uitzondering van je vriendin een kwartiertje eerder naar buiten sturen met één van bovenstaande gereedschappen. Dus is het vooral een kwestie van smaak, een inschatting van de weersomstandigheden, je vermogen kou te verdragen en natuurlijk of je auto over de optie standkachel beschikt.

Hopelijk kun je op basis van deze beoordeling een passende keuze maken. Rest ons alleen nog een paar tips die met het thema te maken hebben, namelijk:

  1. gebruik NOOIT deze:

Om de doodeenvoudige reden dat je die voor andere veel belangrijkere doelen nodig hebt de komende dagen.

2. Koop een fles ruitontdooier. Het is niet zo dat je na het insprayen van de ruiten het er met een zakdoek afveegt. Het maakt het ijs wel een stuk zachter, waardoor je het er heel snel vanaf krabt. En snelheid is key! Of het je lak goed doet, dat durven wij van ASTH niet te zeggen echter.

3. Ook een echte NIETDOEN tip: een bak heet water over je voorruit mikken. We zeggen niet dat het niet werkt, mogelijk zelfs zo goed dat je hele voorruit door het temperatuurverschil eruit barst. Dan kan je meteen de baan op. Wel even je skibril ophouden in dat geval.

4. Ben jij nou echt van het type voorbereiding, dan is de gouden tip: een stuk karton onder je ruitenwissers de avond voor je hem wegzet!

 

Wil je nou een beetje stylish krabben? Kijk dan eens in onze shop voor een hoodie of bijpassende zonnebril!

 

Giel

Meer dan 25+ jaar naast de piste. Favoriet: Oostenrijk. Tips; Antonia aus Tirol, vliegend hert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.