Welke Nederlandse (après-ski)zanger bracht maar liefst 163 liedjes uit?

Ieder jaar weer trekt een aantal Nederlandse zangers, op meestal doordeweekse dagen, rond in dé Oostenrijkse ( après-ski )dorpen. In de leukste en bekendste après-skitenten in Saalbach, Westendorf, Zell am See, Kirchberg en Gerlos treden ze op als zanger (en soms ook DJ) en zetten ze de tent op hun kop met eigen én geleende hits. In het weekend dan vaak snel terug naar Nederland om daar ene paar toffe feestjes mee te pakken.

Alex Wielders

Als de naam je niets zegt, dan zijn grootste hit (nummer 1!) toch zeker wel: een bossie rode rozen, wie zingt het niet woord voor woord mee? Zanger Alex  heeft sindsdien nog 163 liedjes uitgebracht. Tijdens de après-ski zingt ie een aantal van zijn grootste feestnummers afgewisseld met de ene dikke cover na de andere. Het besneeuwde dak gaat ook dit winterseizoen van de Eisbarren af!

Een paar vragen aan Alex

Alex, voor degenen die het nog niet weten, waar kunnen wij jou verder van kennen?

Van al mijn grote hits natuurlijk,  hahaha :-). Nee, ik word altijd aangekondigd als de man van ‘Een bossie rooie rozen’,  dat was inderdaad een dikke nr 1. hit. En voor de rest bracht ik dus nog 163 liedjes uit. Daar zaten ook nog wel dikke hits bij mij maar niet zo groot als ‘Bossie’. Hitnoteringen waren onder andere ‘Adio amore’, ‘Meissie meissie’, ‘Que sera’, ‘een festival van liefde’, ‘De liefde’, en zo kan ik nog wel even doorgaan :-). Dit jaar nog zelfs een paar keer de hitlijsten gehaald met bijvoorbeeld ‘Jij bent veel te mooi’, ‘Anita’ en ‘ Het begon ooit met een bossie rooie rozen’……

Zo, indrukwekkend! Wat is je nieuwste single en waar kunnen we die zien / beluisteren?

 Mijn laatste singel is ‘Het begon ooit met een bossie rooie rozen’ , geschreven door de gebroeders Ko.  Deze single kan je beluisteren op HitsNl, YouTube en Spotify (onder Alex (artiest / zanger) of Alex Wielders).

 

Klinkt goed! Waar komen wij jou deze winter tegen? Als zanger dan he :-)?

Alex Wielders optreden apres skiDit wintersportseizoen weer elke week:

–  dinsdag in de Eisbar in Kirchberg
–  dan op woensdag in Fabels in Ellmau 
–  donderdags in de Cin Cin in Gerlos

 en regelmatig in Seefeld voor Princess!

 Misschien ook nog in Saalbach Hinterglemm, maar ik weet nog niet zeker wanneer dat gaat passen.

Hou je eigenlijk zelf van skiën? Of kom je daar niet aan toe?

Ik vind skiën heerlijk, alleen na mijn ongeluk 5 jaar geleden ben ik wat voorzichtiger. Ik moet natuurlijk wel kunnen blijven optreden!

Hoe ziet een gemiddelde dag in Oostenrijk eruit voor jou?

‘s Morgens sporten, overdag van de bergen genieten, skiën of zonnen, haha, en dan begint rond 16.00u. vaak de après-ski. Daar dan zingen en van de altijd fantastische sfeer genieten….

En dan in het weekend terug naar Nederland? Auto of vliegtuig?

Tot 2 jaar geleden reed ik elke week op en neer. Zondagavond weg uit Nederland en dan donderdag na de après-ski terug. In het weekend vol in Nederland aan de bak! De laatste twee jaar vlieg ik op en neer.

En … wat vind je van Après-skiteam Holland?

Après-skiteam Holland is fantastisch! Jullie houden van een feestje, zijn op de hoogte van de laatste après-ski trends en het is echt super om jullie te volgen! Dus ik zou zeggen volg met z’n allen Après-skiteam Holland, een superleuke club mensen zonder enig belang ergens in, dus toppers…..Volllggguuhhh

Bedankt, we blozen ervan 🙂 Wij komen je in ieder geval zeker opzoeken dit seizoen!

Winnen?

Alex: Doe je bij de…..haha.

ASTH zonnebril beanie apres skiGoed nieuws: we mogen 5 Après-skiteam Holland-beanies en 5 zonnebrillen weggeven aan de fans van Alex. Hoe?

Hoe goed ken jij Alex?
– Doe de quiz hier
– Laat je score achter onder deze facebookpost (link ook in de quiz :-))
– Vergeet bovendien niet Après-skiteam Holland te liken op facebook!

 

22 januari maken we de winnaars bekend. Succes!

 

Suuz

Is ondanks late nachten van het vroeg op de piste staan ‘omdat niks zo goed werkt tegen een kater als frisse berglucht’. Bij knikkende ledematen, ongeacht tijdstip, een glühwein erin en ze komt weer lachend elke piste naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.