De ins en outs over Val Thorens

Val Thorens, in de (coole gasten) volksmond ook wel: Valtho, is het Lloret de mar van de wintersport bestemmingen. In het winter seizoen wordt deze plaats overspoeld door dorstige (oud) studenten die eigenlijk een excuus zoeken voor een vakantie waar ze zich weer helemaal klem kunnen zuipen en soort genoten kunnen betasten. Een waar walhalla voor de echte die-hard après-skiër onder ons dus.

Maaaar! Ook de fanatieke skiër kan hier zijn lol niet op. Valtho is het hoogst gelegen ski dorp van Europa en daardoor heb je dus een goeie sneeuwzekerheid. Het oord is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallées en ligt in dezelfde vallei als Les Menuires. Samen met Les Menuires, Saint-Martin de Belleville, Meribel, La Tania en Courchevel wordt een van de grootste aaneengesloten skigebieden van de wereld gevormd.

Oké terug naar de après-ski, want eerlijk is eerlijk, daar komen we natuurlijk voor. En man wat is die geweldig. Ik heb nog steeds gaten in mijn geheugen en geniet nog ieder jaar van de glitters die ik in mijn skikleding terug blijf vinden van de confetti kanonnen bij La Foulie Douce.

 

La Foulie Douce

De bekendste van allemaal. Wanneer je après-ski afbeeldingen googled is dit de toko die je ziet. En wij begrijpen waarom! Je staat in het zonnetje in de frisse buitenlucht met waanzinnig uitzicht over het ski gebied. De heetste hitjes van de beste DJ’s (house, techno, top40 knallers), knappe mensen, flessen champagne, en zo kan ik nog wel even door gaan. Enige nadeel is wel dat je na al die veel te dure drankjes nog een hele afdaling naar beneden moet maken… samen met al die andere dronken feestgangers.

360 bar

Hou je eigenlijk niet zo van skiën maar wil je wel tof doen op een on piste après-ski bar? De 360 bar zit naast de lift dus je laat jezelf gewoon een meter naar beneden glijden en je staat aan de bar. Ook deze bar is in de openlucht, maar net iets minder fout en exorbitant dan de Folie Douce. Vooral het Nederlandse publiek weet de 360 Bar goed te vinden, waardoor je zo nieuwe ASTH vriendjes maakt! Mocht je honger hebben gekregen dan kun je hier zelfs een snelle hap halen in de vorm van een pizza, snack of patat.

Le Monde

Ja hoor hier issie dan, de op en top Nederlandse kroeg. Le Monde is in de winter een Nederlandse enclave en je kunt hier rekening op een flink portie hits van artiesten van eigen bodem. Ook een drankje bestellen kun je hier in je moedertaal. Zoals een echt feestcafé betaamt zijn ze hier ook niet vies van thema feestjes. Check voor je gaat dus even het programma, want wie weet moet je nog even je glitterpruik inpakken!

La Malaysia

Kan je nou echt geen genoeg krijgen van de aprés-ski en wil je tot het gaatje gaan. Dan ga je naar la Malaysia. Deze ondergrondse club is een van de grootste nachtclubs van de Alpen en trekt de grootste DJ’s aan. De deuren gaan om 22.00 uur open, maar pas echt gezellig wordt het na middernacht. Het is trouwens wel een opgave om deze club te vinden, want hij is volledig ondergronds en ligt dus onder de piste. Kom overigens niet aan in je skikleding, dan word je geweigerd…. Met een Après-skiteam Holland-shirt of – hoodie kom je echter zeker wel binnen!

Tip: Dutchweek Val Thorens 2018

Nog dit jaar een weekje Valtho meepakken? Kom dan naar de Dutchweek van 28 april t/m 5 mei.

Dutchweek Val Thorens is een begrip! Knallende feesten op de piste in een van de mooiste wintersportgebieden van Frankrijk. Dutchweek Val Thorens is al jarenlang een traditie met een gouden randje! Ook dit jaar wordt het skiseizoen op feestelijke wijze afgesloten met de Dutchweek in Val Thorens,  en geloof het of niet, zelfs in deze voorjaarsweek is de sneeuw nog in prima conditie. Gecombineerd met heerlijke zon, volle terrassen en natuurlijk de beste DJ’s en vette feesten is dit een week die je niet mag missen. Boeken kan o.a. hier!

Suusje

Al van jongs af aan op de ski piste te vinden, maar kiest tegenwoordig toch verdacht vaak voor de après-ski. Na een rondje borrels en wat shotjes gaan die afdalingen toch net een stukje soepeler.

2 gedachten over “De ins en outs over Val Thorens

 • 26/02/2018 om 9:20 AM
  Permalink

  Vreemd dat er nooit geschreven wordt over cafe Snesko, een deense bar enkele meters naast Le monde gelegen.
  De plaats waar denen,hollanders en belgen iedere dag een feestje maken met 6 dagen per week een live zanger die de apres-ski helemaal in een andere dimentie plaatst.
  Welke zanger kan 200 man letterlijk op zn knieen krijgen of ze stil laten zijn, hier gebeurt het.

  Echt de moeite waard en een sfeer die je niet zal vergeten.

  Rob van Vugt

  Beantwoorden
  • 01/03/2018 om 10:13 AM
   Permalink

   Ha Rob, dank voor je reactie. Als we de volgende keer in ValTho zijn, nemen we zeker een kijkje. Mocht jij zelf zin hebben om hier iets over te schrijven, dan stuur het gerust naar info@apresskiteamholland.nl en wie weet plaatsen we het! Groet, namens Après-skiteam Holland, Suuz

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.