Shotjes Saturday: Berentzen ApfelKorn!

Bij een beetje après-ski hoort natuurlijk een goed shotje. Maar eerlijk is eerlijk al die tequila en wodka komt op een gegeven moment (letterlijk) je neus uit. Om er voor te zorgen dat je toch je dagelijkse alcohol quotum haalt tijdens de après-ski hebben we iets anders lekkers voor je. En dat lekkers is: Berentzen ApfelKorn!
Oké, toegegeven.. de katers worden er niet minder op. Maar dit appeltje voor de dorst is toch echt een welkome afwisseling.

Echte Apfels & Blonde Heidi’s

Sinds 1758 is Berentzen ApfelKorn gangmaker op ieder feest. Het van origine Duitse merk heeft een voorliefde voor alles wat met Tilorer outfits en après-ski te maken heeft. Je kan zelfs je eigen Heidi’s bij je fles ApfelKorn huren. Daar gaat ons (en menig mannen) wintersport hart natuurlijk sneller van kloppen. Bij hun ApfelKorn worden alleen de allerbeste Duitse Apfelrassen gebruikt, die pas wanneer ze sehr gut rijp zijn geoogst worden. Dus als je er over nadenkt, krijg je nog je dagelijkse portie fruit binnen ook!

Hoe te drinken?

Berentzen ApfelKorn is lekker weg te drinken in een longdrink glas met was ijsblokjes. Maar wil je je slokdarm een keer sparen en niet de alcohol puur naar binnen gieten? Probeer dan een van onderstaande variaties!

Appeltaartje

De vloeibare variant van Oma’s warme appeltaart. Afgetopt met een heerlijke laag slagroom is dit shotje een culinair genot voor de keel en een echte hit op de koude winterdagen. Voeg 1/3 Licor 43 en 2/3 ApfelKorn samen, top het af met een toef slagroom. Strooi er wat kaneel over en shotten maar!

Paardenkut

Oké de naam leidt misschien een beetje af en klinkt niet heel appetijtelijk. Maart onder de studenten is dit drankje een regelrechte hit. Het is namelijk calorie arm én nog lekker ook. Mix de ApfelKorn met Spa Rood, et voilà.. je hebt een paardenkut. Kan je ook nog eens de blits maken bij die hippe studentenmeisjes aan de bar.

Heise winter ApfelKorn

De speciale winterse variant van deze drank is zowel ijskoud als warm te drinken. Dus wil je eens iets anders dan een Glühwein, maar wel een warme alcoholische versnapering? Warm dan deze speciale ApfelKorn op in de magnetron en waan je tussen de Oostenrijkse blonde Heidi’s.

Nog meer inspiratie op doen? Lees hieronder meer blogs in de categorie #shotjes:

Suusje

Al van jongs af aan op de ski piste te vinden, maar kiest tegenwoordig toch verdacht vaak voor de après-ski. Na een rondje borrels en wat shotjes gaan die afdalingen toch net een stukje soepeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.