Vier redenen waarom wintersport in Noorwegen een must is!

Niks mis mee, samen met honderden landgenoten aanschuiven voor de lift en aan het eind van de middag met veel ellebogenwerk je biertje bestellen in een overvolle après-skibar in Oostenrijk. En dat alles de volgende dag in repeat. Maar denk eens aan een meer avontuurlijke wintersportbestemming. Ergens waar je door de weidse omgeving ook wat meer tot rust kan komen. Doe eens gek en overweeg Noorwegen!

Noorwegen, zouden we dat nou wel doen?

Ja, we moeten eerlijk zijn. De alcoholische versnaperingen zijn wellicht wat meer aan de prijs. Een biertje kost ongeveer 4 euro en voor een goed glas wijn ben je zo’n 7 euro kwijt. Maar hé, Après-skiteam Holland zet vier redenen op een rij waarom Noorwegen toch echt het overwegen waard is.

1. Sneeuwzeker

Als je één ding moet noemen dat echt van bittere noodzaak is voor je skitrip, dan is het wel de sneeuw. Een aantal gebieden in Noorwegen, zoals bijvoorbeeld Myrkdalen (ook wel bekend onder de naam Voss-Fjellandsby), zijn extreem sneeuwzeker. Een meter of vijf sneeuw is hier echt geen zeldzaamheid. Dat scheelt weer wat gestrest verversen van de actuele sneeuwhoogtes, zeker als je vroeg of laat in het seizoen wilt gaan.

2. Relax….

Je gaat immers op vakantie om een beetje te ontspannen, toch? Nou dat zit in Noorwegen wel goed. Oké, het zijn dan wel geen megaskigebieden, maar het is er zeker niet druk. En alles ligt dichtbij, dus geniet van de natuur en ski vervolgens vanaf de piste rechtstreeks naar je appartement, chalet of hotel.

3. Voor elk wat wils

We moeten het die Noren het meegeven: de pistes liggen er superstrak bij. De meeste pistes, zoals bijvoorbeeld in het skigebied Myrkdalen, hebben hele gelijkmatige helling. En ook fijn voor beginners en kinderen: weinig verraderlijke bulten of steile stukken. Maar ook de durfal komt aan zijn trekken in Noorwegen: sommige gebieden kennen mooie off-pistegebieden vol met poedersneeuw voor de wat meer gewaagde afdaling.

4. Veel meer dan alleen skiën

Alleen maar naar Noorwegen om te skiën? Ben je gek! Het land heeft zoveel meer te bieden. En nu je er toch bent, kun je al dat moois meteen meepakken. Wat te denken van een fjord safari? Met wat extra beschermlagen over je skikleding scheur je met een rib door de fjorden die als decor dienden voor de serie Vikings.

Noorwegen met een Nederlands tintje

Ben je om, maar weet je nog niet helemaal hoe je deze trip gaat aanpakken? Dan heeft Après-skiteam Holland goed nieuws. Dutchweek organiseert namelijk van 18 tot en met 22 april 2018 voor het eerst Dutchweek Norway! Ga voor de full package en geniet naast vier dagen op de piste en afsluitende clubavonden in het resort ook van skydiven, een fjord safari, een vikingdiner, toerskiën en/of een off-pistetoer.

Nyt det!

Evi

Een pistedebutante, huilt stiekem tijdens elke afdaling, maar krijgt na het eerste vliegend hert weer een grote mond. Danst graag onzedelijk op après-skihits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.