5x nog uitstekend (après-)skiën in april!

Eind maart, het eerste zonnige lenteweekendje zit er weer op, maar jij bent nog niet klaar met de winter? Nog geen zin om je ski’s voor weer een paar maanden op zolder te leggen? En je hebt ook een of meerdere vrienden zo gek gekregen om nog één keer dit seizoen vliegend van de piste te gaan?

Bofkont! Maar waar ga je heen? Heerlijk dat je in je t-shirt kan skiën en in de zon kan après-skiën, maar een beetje fatsoenlijk die berg af is ook wel fijn.

Après-skiteam Holland zet 5 gebieden op een rij waar je niet alleen supergoed kunt skiën in april, maar je je ook naast de piste prima kan vermaken!

1. Val Thorens – Frankrijk

Het hoogste wintersportdorp van Europa dat bovendien gelegen is in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld is super sneeuwzeker in april. Het skigebied van Les Trois Vallees sluit pas aan het einde van de eerste week van mei, dus in april kan je zorgeloos een skivakantie boeken. Eerder schreven we al over de après-ski in Val Thorens.

2. Sauze d’Oulx – Italië

Onderdeel van het enorme skigebied Via Lattea Internationaal dat zich uitstrekt over Italië en Frankrijk. Sneeuwzeker tot half april en vaak ook nog daarna. En maak je over de après-ski maar geen zorgen. Zeker voor Italiaanse begrippen heeft Sauze d’Oulx een ruime keuze aan bars en clubs met live muziek. Tel daarbij op de vele Engelsen die via Turijn hierheen vliegen en je snapt dat je hier naast uitstekend skiën ook een paar mooie feestjes kunt bouwen.

3. Anton am Arlberg – Oostenrijk

Met een beetje gas erop zit je in 7 á 8 uur vanuit Nederland in St. Anton. Bruisend, mondain en fantastische on- en off-piste mogelijkheden tot eind april. Après-skiteam Holland favorietje. Kies je voor après-ski in de Mooserwirt of Krazy Kanguruh? Bereid je voor met deze blog.

4. Myrkdalen – Noorwegen

Noorwegen? Ja, Noorwegen! Vaak ten onrechte vergeten door Nederlanders. Naast sneeuwzekerheid en niet al te drukke pistes, vooral ook erg aantrekkelijk wegens de vele activiteiten naast de piste. En ja, après-ski hoort daar ook bij. En dat hoeft echt niet al te duur te zijn.

Wist je dat er ook een Dutchweek in Noorwegen is? Van 18 tot en met 22 april 2018 organiseert Dutchweek voor het eerst Dutchweek Norway! Ga voor de full package en geniet naast vier dagen op de piste en afsluitende clubavonden in het resort ook van skydiven, een fjord safari, een vikingdiner, toerskiën en/of een off-pistetoer.

5. Sölden – Oostenrijk

Aan het einde van het seizoen is Sölden nog steeds een uitstekende wintersportbestemming met ongelofelijke hoeveelheid sneeuw van gemiddeld meer dan 260 cm. hoog. Après-skiën doe je bij de Alm Rausch of de schirmbar en daarna (niet eerst eten!) naar de Fire & Ice aan de overkant.

 

Wat denk je? Snel nog even boeken? Have fun!

Suuz

Is ondanks late nachten van het vroeg op de piste staan ‘omdat niks zo goed werkt tegen een kater als frisse berglucht’. Bij knikkende ledematen, ongeacht tijdstip, een glühwein erin en ze komt weer lachend elke piste naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.