Met de trein naar je favoriete wintersportgebied in Oostenrijk en Frankrijk

Leuk, de wintersport is geboekt! Maar al snel zijn daar de doemscenario’s met uitpuilende dakkoffers, volgepropte auto’s, niet-passende sneeuwkettingen (dus: glibberend over de bergpas) en ellenlange files… Overweeg de trein en think again! De trein?! Ja, want in het wintersportseizoen ga je heel eenvoudig per spoor rechtstreeks naar je favoriete gebied in Oostenrijk en Frankrijk! Niet alleen relaxter, ook nog eens sneller dan met de auto en soms ook goedkoper dan met het vliegtuig. En niet geheel onbelangrijk: het is ook nog eens milieuvriendelijker. Enthousiast geworden? Wij zetten de opties voor je op een rij.

Met de trein skiën in Frankrijk

Tijdens het wintersportseizoen van 23 december 2017 tot en met 24 maart 2018 brengt de Thalys je naar de Franse Alpen. Vertrek vanuit Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal en een paar uur later ben je al in Bourg-Saint-Maurice, Landry, Aime-La-Plagne, Moûtiers, Albertville of Chambéry. Op de perrons staan zelfs medewerkers klaar om je te helpen met je skiuitrusting (waaronder natuurlijk je mooie après-skioutfit) en ook voor extra opbergruimte is gezorgd. Tijdens de reis hoef je je niet te vervelen dankzij de gratis WiFi-verbinding. Elke zitplaats is voorzien van een stopcontact en voor een hapje en een drankje kun je terecht in de Thalys bar! Enne, een enkeltje is er al vanaf 65 euro.

Met de nachttrein naar wintersportgebieden in Oostenrijk

Met de Alpen Express vertrek je ’s avonds om de volgende dag helemaal uitgerust op de piste te staan. Vanaf 22 december 2017 tot en met 17 maart 2018 brengt deze trein je vanuit Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Venlo rechtstreeks naar een groot aantal wintersportgebieden zoals Öztal, St. Anton am Arlberg, Zell am See en Kirchberg. De treinsteward van de Alpen Express zorgt op bestelling voor een hapje of drankje en maakt de coupé na 22 uur klaar voor een goede nachtrust. In de slaaprijtuigen is ontbijt inbegrepen. Wij vonden al een enkeltje in een ligcoupé vanaf 80 euro, dat is dan inclusief een laken, deken en kussen.

Overdag met de trein naar Oostenrijk tijdens de voorjaarsvakantie

Liever overdag reizen? Tijdens de voorjaarsvakantie (24 februari heen en 3 maart terug) rijdt de Krokus Express vanuit Den Haag, Leiden, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Arnhem meerdere keren per dag naar diverse wintersportgebieden in Oostenrijk. Enne, uiteraard is er een bistro- én restauratierijtuig! Een retourticket kost 159 euro, kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis en kinderen tot en met 16 jaar betalen slechts 99 euro.

Evi

Een pistedebutante, huilt stiekem tijdens elke afdaling, maar krijgt na het eerste vliegend hert weer een grote mond. Danst graag onzedelijk op après-skihits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.