Hoe en wat in Kirchberg

Stel je voor. Je hebt er zo’n zes maanden naartoe geleefd. Je staat midden in de nacht op, haalt een tandenborstel door je mond en een kam door je haar. Je stapt in de auto en je vertrekt. Naar Kirchberg! Ideaal voor beginners, maar uitgebreid genoeg voor de meer ervaren skiër vanwege de aansluiting met Kitzbühel. Niet al te ver rijden en bovendien the place to be wanneer je houdt van Hollandse après-ski!

Inchecken aan de Kitzbühelerstrasse

Na een uurtje of negen rijden arriveer je rond twee uur op de plaats van bestemming; je appartement aan de Kitzbühelerstrasse. Je gooit je tas naar binnen, schiet in je skikleding en stapt onmiddellijk de auto weer in. Je vervolgt je reis naar de Pengelstein I. Daar haal je skies op -online gehuurd, ideaal!- en stapt de skilift in. Je hebt nog een uurtje om de eerste meters in de sneeuw te maken. Genoeg tijd om er weer even in te komen en lang genoeg om die eerste avond après-ski te ‘verdienen’; want geen après-ski zonder ski natuurlijk!

80km afdaling op Bärenbadkogel

Je eerste bestemming is de Bärenbadkogel. Deze is via de 3S-baan gemakkelijk te bereiken. Hier tref je fantastische afdalingen waar vaart maken geen enkel probleem is! Op de 64/63 maak je eerste 80km afdaling. Deze afdaling vormt het ijkpunt voor alle resterende afdalingen deze vakantie; die 80km móet geëvenaard worden! Maar nu niet. Nu zorg je ervoor dat je voor sluitingstijd de 3S-baan weer bereikt en neem je de dalafdaling naar beneden. Vlak voor vieren pak je je eerste biertje in de Rohrerstadl. Een beetje wiebelend vervolg je je weg naar beneden, je stalt je skies in de Intersport en je stapt in de auto. Op naar de après-ski!

Hollandse après-ski in de Eisbar

Eenmaal in het appartement pak je eerst nog even een biertje, je installeert je in het zonnetje voor het Gästehaus, je zet je zonnebril op en je geniet van de winterzon op je gezicht. Het is weer zover, de skivakantie ist da! Het genieten is niet van heel lange duur, want het is nu echt tijd voor de après-ski! En waar kan je dat beter doen dan in de Eisbar! Je hangt je jas weg in de bewaakte garderobe bij Mr. Snack, direct boven de Eisbar. Zo voorkom je dat je jas kwijtraakt. Het zou toch zonde zijn als je de rest van je vakantie zonder jas moet skiën of, nog erger, dat je moet besparen op de après-ski omdat er een nieuwe jas gekocht moet worden. Je loopt naar beneden, doet de deur open en daar is het…de stampende dreunen van de après-ski! Goedemiddag!

De Eisbar is al 12 jaar het meest toonaangevende après-ski bar van Kirchberg. Onder andere DJ Bart, Wolter Kroes, Dries Roelvink, De Lawineboys, Tom Haver en Alex zorgen voor Oostenrijkse gezelligheid met een Hollands tintje.  Hou je van Hollandse après-ski, dan is er oprecht geen leukere tent dan de Eisbar.

Tegen half elf sta je alweer buiten; na al die bierpullen heb je de theoretische boterhammen met kaas al wel op, maar desondanks moet er eigenlijk nog wel gegeten worden. Gelukkig hangt je jas bij Mr. Snack; voor het ophalen van je jas bestel je even een patatje met en een hamburgertje en samen met de rest van de bezoekers eet je die even lekker luidruchtig op. Je haalt je jas, bedankt de medewerkers natuurlijk uiterst emotioneel en uitgebreid en belooft dat je morgen weer terugkomt!

Op handen en voeten naar huis. Je volgt onze anti-katertips nauwkeurig op en valt als een blok in slaap. Morgen weer een dag!

5 aanraders van Kirchberg

 • Slaap in een Gästehaus aan de Kitzbuhelerstrasse
 • Regel je skies alvast online bij Intersport Pengelstein I
 • Après-skiën doe je bij de Eisbar
 • Eten doe je bij Mr Snack
 • De 3S-Bahn; bekroond als meest spectaculaire baan met 3 kabels ter wereld

Fijne vakantie!

PS: vond je deze blog leuk? Like ons dan ook even op Facebook en Instagram … zo mis je geen andere zinnige en onzinnige (après-)ski info!

Ylva

Vliegt elke ochtend vroeg uit bed om vervolgens de hele dag rücksichtslos te proberen om 80 km p/u te skiën. Begint rond vieren met een aantal Jägertee en wat Vliegende Hertjes in de benen aan de dalafdaling; nog even een zwarte piste en een betonnen viaductje pakken en tijdens de aprés ski vieren dat er weer een dag overleefd is!

Eén gedachte over “Hoe en wat in Kirchberg

 • 08/11/2017 om 1:38 PM
  Permalink

  Wat super leuk geschreven. Zou er zo zin in krijgen, de après ski dan hé…..🤓🤗🍷

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.