16 redenen waarom wintersport de beste week van het jaar is

We kijken met zijn allen uit naar die ene week per jaar: wintersport. Die ene prachtige week. Maar waarom eigenlijk? Of je nu ieder jaar naar Saalbach-Hinterglemm, Val Thorens, Gerlos, Flachau, Kirchberg, Zell am See óf Sölden gaat: wij wintersporters weten allemaal waarom. We sommen de redenen met alle liefde nog een keer op. Kun je dit lijstje bijvoorbeeld nog eens onder de neus van die ene fervente carnavaller schuiven.

16 redenen waarom wintersport vet is

 1. 51 weken per jaar is tanken het verschrikkelijkste wat er is. Maar niet op weg naar wintersport. Hoe meer benzinestations gehad, hoe dichter bij de eindbestemming. Je wordt zelfs blij van die kleffe muffins die je à €5,95 per stuk wegtikt. En die kóffie uit een kartonnen beker. Zó lekker. Hmmm. Zijn we er al?
 2. Je bent de hele dag buiten. Beetje in de frisse lucht zijn; dat is goed voor je. De felle zon op je bolle koppie. We kunnen ergere dingen bedenken.
 3. Lol maken met je vrienden. Want dat doe je anders nooit. Natuurlijk maak je wel lol met je vrienden, maar nooit zo veel als op de piste. Alles is ineens leuker. Wie is er het eerst dronk… ehhh beneden?
 4. Genieten van het eten. Ik bedoel: hoe dan? Die plakkerige schnitzel en die kleffe friet zouden thuis heus niet zo lekker hebben gesmaakt. Maar op de berg prijzen we deze combi tot drie sterren gerecht.
 5. Niets is zo fijn als je skischoenen uit mikken na een dag ploeteren op de berg. Je trekt die eerste binding los en dan voel je het al. Die koude lucht langs je kuiten, ze mogen weer los. Het is hard werken hoor, ook voor je voetjes.
 6. Après-ski. Gewoon après-ski. Daarom.
 7. Ongegeneerd meezingen met après-ski knallers van hits. Wordt doorgaans op kantoor of in college niet echt gewaardeerd hè?
 8. Prachtige vergezichten: Monet is er niets bij. Die blauwe lucht, die witte bergtoppen. In één woord: adembenemend.
 9. Wintersport is enorm goed voor je fysieke toestand: hallooooo op vakantie calorieën verbranden. Wie kan dat nou zeggen?
 10. Je voelt je helemaal zen. Je telefoon zit ver weggestopt in je rugzak, geen verhitte handgebaren achter je stuur omdat je wéér eens vaststaat op die verdomde A2 en geen meterslange to-do lists die je nog moet afwerken. Nee, op de piste maken wij ons nergens druk om.
 11. Snelheid. Huh? Ja snelheid. Niets was vroeger zo leuk dan glijden van een mega glijbaan; in de speeltuin, in het zwembad. En nu op de piste straight so die geht herleef jij lekker je jeugd.
 12. Uitdaging: adrenalinekick to the max. Net iets harder gaan dan je eigenlijk voor ogen had, net ff die ene ‘snelheidsduivel’ inhalen en tóch de route met de rest mee van die lastige rooie of ijzige zwarte. Lekker bezig jij!
 13. Sporten zonder dat het moet. Winning.
 14. Eruit zien als een ontplofte cavia en niemand die het erg vindt/opvalt.
 15. Geen digitale invloeden te bekennen op de berg. Die iPhone haal je alleen uit je zak voor een groepsfoto in de après-ski. Voor de rest: puur quality time. Geen apps, alleen schnapps.
 16. Ongelimiteerd drinken. Ik bedoel op een dinsdagochtend klokslag 11:00u op de piste aan de glühwein, reken maar dat niemand je raar aankijkt. Is dát ff fijn. Dat vinden wij helemaal niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.

Jessie

Kwam er in haar studententijd pas achter dat skiën sehr toll is, zelfs leuker dan carnaval vieren in Brabant. Sluit liever achter aan in de polonaise dan in de rij voor de lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.