Test: 7 skiërs op een rij, welk type ben jij?

Eerder schreven we al over 9 soorten skiërs. Daar kwamen zoveel reacties op dat Après-skiteam Holland besloot een testje te maken. Omdat de wandelaar niet skiet, en de tanner eigenlijk ook een mooi-weer skiër is, blijven er 7 soorten over. Welke soort ben jij?

Doe de test!

Ben jij een slak of een mooi-weer skiër? Een brede of een perfecte bocht? Of toch de ultieme après-skiër? In 7 vragen weet jij het antwoord 🙂 .

0%

Hoeveel meter van de piste benut jij?

Hoe gecontroleerd ga jij de piste af?

GoPro op je helm?

Ga jij off-piste?

Een alcoholisch drankje of twee overdag?

Hoe snel suis jij naar beneden?

Je kijkt 's ochtends uit je raam en denkt ....

Wat voor skiër ben jij?
De Slak

Ik heb respect voor de slak, eerlijk gezegd. Ik heb me ooit ook lichtelijk een slak gevoeld, nee, ik was overduidelijk een slak. Een hele bange. De slak probeert namelijk hardop nadenkend de reeds aangeleerde wintersporttechnieken in de praktijk te brengen. Naar links leunen, rechts bijsluiten. Naar rechts leunen, links bijsluiten. Woepsie daar komt een skiër met een perfecte bocht voorbij, even remmen – oh ja, de pizzapunt. Wordt niet altijd door andere pistegangers in dank afgenomen. Maar ach, lieve slak, ooit ben je slak-af. Ik weet het zeker. Way to go!
De Brede

Deze skiër kan vervelend zijn. Pakt de piste helemaal, van links naar rechts en weer terug. Op zijn (of haar, uiteraard) dooie gemakje. Wat het vervelende aan de brede is, is dat je deze skiër lastig in kunt halen. Want: onvoorspelbaar. Pas hier dus voor op. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.
De Stuntman

Je kunt beter uit de buurt blijven van de stuntman. Te herkennen aan felgekleurde skikleding en een GoPro bevestigd op de helm. Hij pakt het liefst alle hellingen en pipes in het snowpark mee, doet daar nog wat nose presses en truck drivers voordat hij met een rotvaart weer terug de rode piste op knalt. Ga lekker off-piste, wil je? Val ’t doorsnee publiek niet lastig met die gekke trucs.
De perfecte bocht

Skiërs met een perfecte bocht zijn jaloersmakend. Denk je je techniek lekker op orde te hebben en dan hoor je het al. Het geluid van schavende, knisperende sneeuw ergens achter je en het komt steeds dichterbij. Je probeert het te negeren, er niet naar te luisteren. Voor je het weet zoeft ‘ie langs en word je geconfronteerd met die mooie, strakke bochten. Wat zeg ik, het zijn niet eens bochten. Ach, nog effe oefenen.
Straight so die geht

Je kent ze wel, van die skiërs die óf te weinig lessen gevolgd hebben óf te veel. Als je te weinig lessen gevolgd hebt, zit er niets anders op dan de latten richting ’t dal te richten en te gaan met die banaan. Dan ga je hard, hoor, geloof mij. Je hebt ook skiërs die te veel lessen hebben gevolgd. Die waren op 5-jarige leeftijd al lichtelijk verveeld tijdens hun skiklasje. Dit volk is nog altijd op zoek naar avontuur en roetsjt daarom dus tegenwoordig recht naar beneden. Niks geen bochtjes.
De mooi-weer skiër

Deze skiërs zijn lastig te spotten. Zij zijn - verrassend genoeg - enkel op de piste te vinden als het mooi weer is. Als het niet zo’n lekker weer is, vertoeft dit volk namelijk liever in de dichtstbijzijnde stube voor een heiße schoko, al dan niet vergezeld van een alcoholische versnapering. Maar let wel, deze skiër vertrekt als de wiedeweerga terug naar de piste als de zonnestralen zich weer laten zien.
De après-skiër

Dit zijn gezellige mensen. Houden intens van de piste, maar moeten hun wintersporthart noodgedwongen delen met alle après-skitenten in Oostenrijk. Het liefst gooien ze het spreekwoordelijke bijltje er al bij neer na de eerste afdaling, ook al is het pas half 11. Want: beter één vliegend hert in de hand, dan tien in de lucht. Katertje? Met deze tips geen probleem. Hoorde ik daar iemand het Fliegerlied zingen?

Share your Results:

 

Suuz

Is ondanks late nachten van het vroeg op de piste staan ‘omdat niks zo goed werkt tegen een kater als frisse berglucht’. Bij knikkende ledematen, ongeacht tijdstip, een glühwein erin en ze komt weer lachend elke piste naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.