5 Tips om te voorkomen dat de après-ski volledig uit de hand loopt

Herken je je in de situaties die ik afgelopen jaar tijdens de après-ski in Oostenrijk heb meegemaakt? Toegegeven, je zat vanmorgen niet in de allereerste lift maar stond wel lekker op tijd op de latten. Tussendoor een schuimende cappuccino en geluncht met curryworst mit Pommes. Maar verder gewoon keihard geskied. Kom je rond 16.00 uur beneden, zijn ze potdomme al met de après-ski begonnen! Zonder jou!

Après-ski of nachtmerrie?

Sommige feestvierders staan zelfs al op de banken. Aangezien je oprecht vindt dat jij de après-ski moet regelen, ga je snel naar binnen. Deelt hier en daar een serieuze berisping uit voor die paar kneuzen die het niet hebben gesnapt en in spijkerbroek staan te feesten i.p.v. gewoon met hun skibroek. Zoals het hoort. Je kruipt op het podium om de boel nog wat extra aan te zwengelen. Daar kan niemand iets van zeggen. Het werkt. Zoals het elk jaar werkt. Intussen verzamelen zich de mannengroepen om die enkele vrouwengroep. Hard werken dus want je kunt niet overal tegelijk zijn. Even bij het bouwbedrijf praten, het hockeyteam even in de gaten houden, die zijn zo aan de beurt. Hier een flirt, daar een dansje. En intussen bier. Witbier. Veel witbier. Tussendoor een schapps. Of twee. En die vliegende herten blijven afslaan. Niet meer doen, nachtmerrie komt boven…

Horizontaal de après-skibar uit

Het feest gaat onverminderd door, al is het een beetje blurry. Alsof je van een afstandje naar jezelf staat te kijken. Eigenlijk weet je dan al genoeg. Water drinken. NU. Maar ja, er zat nog geld in de pot, dus er is weer een nieuw rondje. Aanpakken maar! Proost! Intussen moet je hier en daar al onzedelijke verzoeken politiek correct afslaan en soms ook gewoon ongewoon bot zijn. Op enig moment komt een vriend naar je toe. Binnen 1 tel heeft hij je met een zwieper over zijn schouder geslagen en word je als een soort verzopen kat (letterlijk?) horizontaal de après-skibar uitgedragen. 500 getuigen. Auw. Om je kapot te schamen. De volgende ochtend weet je dat hij eigenlijk gelijk had. Zonder dit brute geweld was je toch niet mee naar je appartement gegaan. Als het feest los is, weet je van geen ophouden.

Voor schut

Hoe kun je nu voorkomen dat het uit de hand loopt, of zoals wij altijd zeggen: dat het helemaal uit de hand escaleert, wat we natuurlijk echt niet door de beugel kunnen tolereren? Hoe voorkom je dat je voor schut zit omdat je pizza aan het vouwen bent i.p.v. normaal te snijden met mes en vork. Dat wanneer iemand ‘hoopje’ roept, jij als enige ineens tussen een stapel vreemde en stinkende mannen in de sneeuw ligt. Dat je de ingang van je jas niet meer kunt vinden. Dat iemand moet roepen: ‘lippen op elkaar’, terwijl je door een wilde horde Israëlische piloten in een hek wordt gedrukt. Goed dat ze het zei, want in zo’n situatie is dat echt geen parate kennis.

Een paar tips om te voorkomen dat de après-ski uit de hand loopt, zijn dus meer dan welkom:

 1. Ga gewoon braaf mee als je reisgenoten zeggen dat het tijd is. Ze weten echt wat het beste voor je is.
 2. Spreek onderling regels af (bijvoorbeeld: zonder tong), en hou elkaar daaraan. Of help elkaar daaraan herinneren.
 3. Drink tussendoor voldoende water.
 4. Laat het regelen (lees: enthousiasmeren van alle aanwezigen in de après-skibar) van de après-ski ook eens aan iemand anders over. Er zijn meer mensen met deze kwaliteiten.
 5. Toch niet helemaal gelukt? Lees dan de blog ‘De 10 beste après-ski anti-kater tips’.

Sil

Is al ruim 15 jaar een mooi weer skiër. Kan er slecht tegen als de après-ski zonder haar al is begonnen. Is nog niet zo lang geleden door stoere man over zijn schouder de après-skibar uitgedragen omdat ze anders toch niet mee zou gaan. Wellicht één witbiertje teveel…

Eén gedachte over “5 Tips om te voorkomen dat de après-ski volledig uit de hand loopt

 • 08/10/2017 om 7:12 PM
  Permalink

  Hoopje!! Hahaha die ken ik ook wel! Dat je de volgende dag zo stijf bent als een plank met blauwe plekken op eigenaardige plekken. Mooi toch. Geloof trouwens niet dat jullie je aan je eigen tips houden…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.