7 tips om om je après-ski voorpret te vergroten!

De eerste berichten over sneeuw in de alpen bereiken je, je hart gaat sneller bonzen, je voelt de glimlach om je mond en .. beseft helaas ook dat jouw 3,4, of 5 dagen in de sneeuw pas volgend voorjaar gepland staan. Die week met familie met kerst is ook leuk – natuurlijk is die leuk – maar waar je echt elke zomer al reikhalzend naar uitkijkt zijn die dagen met meer après dan ski, meer hoofdpijn van het feesten, dan blauwe plekken van het vallen in de sneeuw, meer verhalen die daar blijven dan verhalen die je thuis kan vertellen.

Hoe jammer is het dan dat dit maar een paar dagen zijn. En als je eerlijk bent is minstens de helft van die dagen ook een soort waas in je hoofd. En een feestje bouwen kunnen jij en je eigen après-skiteam als geen ander. Dus waarom niet je voorpret verlengen?*

Tip 1: Boek je wintersport zo vroeg mogelijk.

Los van het feit dat je vaak vroegboekkorting krijgt, zijn de weekenden in het vroege voorjaar erg populair bij après-skiteams. Hoe eerder je boekt, hoe meer keus, maar vooral ook: hoe meer voorpret. Let wel: deze tip werkt alleen als je niet met z’n allen tegelijk gaat zoeken … beslissingen nemen met een grote groep kan averechts werken op de voorpret.

Tip 2: Geef je ski-organisatiecomité alle vertrouwen

(en richt je zelf vooral op tips 3 tot en met 7) 

Hoe groter je eigen après-skiteam, hoe meer verschillende verwachtingen ten aanzien van budget, après-ski mogelijkheden, verschillende en aantal pistes en vervoer. Om nog maar te zwijgen over aantal personen op een kamer en wie dan bij wie moet gaan slapen (als je al aan slapen toekomt).

Wijs daarom maximaal twee mensen aan die de accommodatie en vervoer regelen. Geef ze een duidelijk budget mee. En heb vertrouwen. Uiteindelijk maakt het natuurlijk niets uit waar je eindigt, jullie maken het feestje zelf wel!

Ben jij de geluksvogel die de groepsreis mag organiseren? Gefeliciteerd! Maar wil je dit stuk ook zo snel mogelijk achter de rug hebben om daarna mee te gaan doen aan de voorpret? Besteed de organisatie dan uit aan bijvoorbeeld Bizztravel of Sportiek. Hebben wij in ieder geval goede ervaringen mee. Geef je wensen, eisen en budget door en zij gaan voor je zoeken. Kan jij vervolgens met de eer gaan strijken!

Tip 3: Verzamel je vrienden vanaf nu elke week voor een (pré-) ski-feestje

Oktoberfesten genoeg, halloween fright nights, sinterklaas- en kerstborrels te over, maar eigenlijk biedt elke donkere donderdag- vrijdag- of zaterdagavond aanleiding genoeg om je team bij elkaar te roepen, het bier en de currywurst aan te rukken, de beste après-ski hits uit de luidsprekers te gooien en los te gaan. Bij iets te veel losgaan, raden we je aan preventief de anti-kater tips van ons eigen team te lezen.

Tip 4: organiseer een karaoke-avond en leer alle nieuwe après-skihits uit je hoofd.

Je wilt natuurlijk geen flater slaan in de superallertollstegeilste schirmbar van 2018. Ga je met een groep mannen op vakantie, dan zul je alles uit de kast moeten halen om die 20% vrouwen in de kroeg voor jouw groepje te winnen. Ben je met jouw groep vrouwen juist een van die 20%? Leer de hits dan uit je hoofd om die ene andere vrouwengroep in de kroeg omver te blazen.

NB: Omdat de karaokeavond natuurlijk uit de hand escaleert is oefenen in je eentje in de auto ook toegestaan

Tip 5: Brakke zondagen doorsta je beter in de sneeuw – ook als die in een hal ligt

Ben je elkaar na de collectieve karaoke- of altijdredenvooreenborrel-avond nog niet zat, haal dan een frisse neus in een indoorskihal. Ook goed als voorbereiding op het piste-werk.

Tip 6: Neem vanaf nu je telefoon altijd op met “grüss gott” als een van je vrienden belt

Vooral praktisch uitvoerbaar als je als ski- of snowboardleraar aan de slag gaat in een Duitstalig gebied. Of als je Duitstalig bent en je uitwisselingsjaar in Nederland aan het doen bent. In alle andere gevallen: doe het toch maar niet!

Tip 7: Bestel je outfit nu al!

Geen beter groepsgevoel dan dezelfde outfit. Draag deze tot je wintersport onzichtbaar onder je kleren als je alleen bent, zichtbaar als jullie samen zijn. Voor het echte après-ski effect: besprenkel je t-shirt met bier of andere alcoholische versnaperingen en draag hetzelfde shirt minstens 3 dagen achter elkaar.

 Join us bij après-ski team Holland! Maak foto’s van jou en jouw team tijdens de voorbereidingen en plaatst ze op facebook of instagram met #apresskiteamholland en #ASTH. Hoe groter onze groep, hoe leuker het après-skiën wordt!

 

 * … er zijn vast een paar goede redenen te verzinnen … iets met thuisfront en je hebt ook nog een baan of studie ofzo, maar die laten we hier – ter bevordering van de voorpret – even buiten beschouwing.

Zonnebril, beanie of t-shirt bestellen? Bekijk mogelijkheden in de shop!

 

Suuz

Is ondanks late nachten van het vroeg op de piste staan ‘omdat niks zo goed werkt tegen een kater als frisse berglucht’. Bij knikkende ledematen, ongeacht tijdstip, een glühwein erin en ze komt weer lachend elke piste naar beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.