Een ode aan het repertoire van de Lawineboys

Voor de eerste muziektip op vrijdag niet één nummer, maar meteen een compleet repertoire dat je als Nederlandse après-skiliefhebber niet mág missen. En wel van de Lawineboys! Wie? Nou, het duo achter monsterhits zoals ‘Sex met die kale’, ‘Joost (is anders geaard)’, ‘Laat maar waaien’ en de ‘Lawinesong’.

Het dak eraf in Hinterglemm

Zoals bij zo veel geniale vondsten, is ook het feestduo Lawineboys bij toeval ontstaan. Addie en Koen, allebei uit het Brabantse Budel, kenden elkaar uit het dj-circuit. Het is 1998 en een vriendengroep van het duo laat vanuit Hinterglemm weten dat het dak eraf gaat tijdens de après-ski. Addie en Koen moeten daar ook bij zijn en zo reisde het duo af naar Oostenrijk. Eenmaal in Hinterglemm denken de mannen: dit kunnen wij beter. Er werd een afspraak gemaakt met de eigenaar van de bar: volgend jaar komen wij terug en we zorgen ervoor dat de tent binnen drie weken vol zit. No cure, no pay. En dat was het begin van een tijdperk.

Lawineboys: populairste Party Act van Nederland

Sinds 2001 reist het duo heel Europa af, van de Spaanse costa en de après-skibar in Oostenrijk tot aan het carnaval in het zuiden van Nederland. De Lawineboys werden maar liefst vier keer uitgeroepen tot Populairste Party Act van Nederland. Voor de hit ‘Sex met die kale’ kregen ze zelfs een gouden plaat.

Kortom; ga je komend seizoen op skivakantie, bereid je met dit repertoire dan gedegen voor. Opdat de Lawineboys nooit vergeten worden. Après-skiteam Holland is fan!

Sex met die kale

Joost

Laat maar waaien

Marianne

Lawinesong

 

In de stemming komen? Spotify playlist Après-skiteam Holland hier te beluisteren!

Evi

Een pistedebutante, huilt stiekem tijdens elke afdaling, maar krijgt na het eerste vliegend hert weer een grote mond. Danst graag onzedelijk op après-skihits.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.