Après-ski hits voor het aankomend seizoen

Op wintersport gaan vergt wat voorbereiding. Daarbij kun je denken aan het boeken van je accommodatie, het waxen van je ski’s, de winterbanden en de dakkoffer, maar laten we niet te lang stilstaan bij dit soort futiliteiten en overgaan tot de echt belangrijke zaken. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan een herkenbaar T-shirt? Zodat je je vrienden in de après-skibar kunt terugvinden of, mocht je daar zelf niet meer voor in staat zijn, omstanders je met je club kunnen herenigen. Veiligheid dus! Maar ook op cultureel vlak vergt zo’n paar dagen (après-)skiën wat verdieping. Je behoort te weten welke kneiters er worden meegezongen in de plaatselijke paraplubar.

Natuurlijk brallen we ook dit jaar weer mee over ademloze nachten, dikke tieten met aardappelsalade en däppen we als Johnny. Maar wil je een beetje met je tijd meegaan dan geven we je graag een update.

1. DJ Ötzi – Für immer jung

Voor altijd jong, wie wil dat nou niet? Dat is een van de mooie dingen aan een goeie wintersport, je voelt je weer even jong en begerig. Dat kwam trouwens ook al even ter sprake in deze blog. Voor een goede uitvoering van dit nummer heb je een metgezel nodig. Kijk elkander diep in de ogen en kweel mee over de tijd die voor altijd stil staat.

2. Jürgen Drews – Und ich schenke dir einen Regenbogen

Dat is nog eens een gulle man! Komt de gemiddelde scharrel in de kroeg niet verder dan een regenboog aan openingszinnen of shotjes, regelt die Jürgen gewoon even wat met Moeder Natuur. Al hebben we in Oostenrijk liever dat ie een strak blauwe lucht met een zonnetje en ’s nachts verse sneeuw fixt, maar goed, een gegeven paard…

3. Mickie Krause – Mich hat ein Engel gekusst

In een goeie hit ontbreekt een onvervalst ‘Ja la la la la la la’ natuurlijk niet, dus ook niet als Mickie Krause het kussen met een engel bezingt. Voor de kenners: inderdaad, deze plaat heeft verdacht veel weg van ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’…

4. Helene Fischer – Achterbahn

Iemand die een poëtisch pareltje als ‘Atemlos’ maakt hoef je de fijne kneepjes van het vak niet meer te leren. Dat blijkt ook wel weer met deze plaat. De titel lezen in gebrekkig Duits zou misleidend kunnen zijn. Ze zingt dus niet over haar achterban maar over gevoelens als in een achtbaan. Nee, niet die braakneiging die je moet onderdrukken in looping zeven… Ach, je voelt het zelf wel wanneer je wordt meegesleept door deze hit.

5. Tim Toupet – Wir sind alle gestört aber geil

…Behoeft geen uitleg.

6. Mia Julia – M.I.A. – Meine Gang

Een zomerhit alleen bij 30 graden, met een Don Juan en een sangria in de hand? Think again! Ook als de temperaturen buiten eerder richting -30 graden gaan kan zo’n zomernummertje prima. Net als die andere dingen, overigens. Voor dat zomerhitje, bezongen in onvervalst Duits, heeft Mia Julia alvast gezorgd.

7. Peter Wackel – Ich verkaufe meinen Körper

Kijk, die wintersport moet toch ergens van betaald worden. Peter Wackel weet daar wel raad mee. De vraag is alleen of die handel nou zo lucratief is à 50 cent per verkocht lichaam… O, en een mededeling van huishoudelijke aard: hij accepteert ook Mastercard.

 

 

Zo, ben je toch weer een stapje dichterbij een goede voorbereiding op de wintersport. Heb je ook al gedacht aan je T-shirt, hoodie en zonnebril? Nee? Dan helpen we je hier nóg een stapje verder!

Hanneke

Van jongs af aan op de lange latten en van vroeg tot laat in de après-ski bar. Vliegend hert in de hand en door het rietje achter d’r oor aka microfoon, worden immer lachend kneiters van après-skihits mee gebrald of de fameuze woorden: ‘nooit meer naar huis’ gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.