Lal mee met Dré

Het Dré-moment. Iedereen van een bepaalde leeftijd heeft zo’n moment gehad. Op die ene avond, vaak in een morsig horeca-etablissement, dat je ondanks al je elitaire neusophalerij en zorgvuldig gecultiveerd muziekpalet keihard én jankend staat mee te blèren op een klassieker van André Hazes sr. (of op ‘California Love‘ van Dr. Dre en Tupac maar daar gaat deze blog niet over…)

André Hazes sr. joh. Niemand haalt die man toch ooit nog in als het gaat om bereik (van mensen, niet zozeer vocaal), herkenbaarheid en authenticiteit? Het is echt gênant als je straks tijdens de après-ski in de Cin-Cin of de Eisbar de gevoellagge oneliners uit ‘De Vlieger‘, ‘Zij gelooft in mij’ of ‘Bloed, zweet en tranen’ niet kunt meezingen. Ken je klassiekers.

En hoe fijn is het dat iedereen van een andere leeftijd (jeugdigen, zie ook hier) sinds een paar jaar een eigen Dré-moment kan meemaken met André Hazes jr. Vooruit, hij heeft misschien nog niet de legendarische status van z’n beroemde pa, maar zijn hitjes hebben wel alle potentie voor lustig meelallen. Bekijk-ze, ken-ze, lal-ze!

Oja, ga je niet naar de piste dit seizoen maar wil je wel meelallen met Dré? Hij treedt zowat iedere week op in Nederland en staat volgend jaar zelfs weer twee keer in een uitverkocht (!) – hè jammer – Ahoy met zijn eigen concertreeks. Wij zijn fan!

‘Ik Haal Alles Uit Het Leven’ – André Hazes jr.

‘Leef’ – André Hazes jr.

‘Wie kan mij vertellen’ – André Hazes jr

Saar

Vergat in Serre Chevalier bij allereerste afdaling ooit schoenbindingen dicht te doen. Besloot daar en toen dat bochtjes niet voor haar waren. Apérol-Spritz en bier. Maar niet tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.