Haal het maximale uit je korte skitrip met deze tips

Was een van je goede voornemens deze jaarwisseling om meer kwaliteitstijd door te brengen met je voormalige studievrienden, jaarclubgenoten, sportmaten of collega’s? Dan is na jouw melodramatische appje hierover in de bijbehorende appgroep waarschijnlijk ook al gesproken over ‘samen skiën’. Want een wintersportvakantie is natuurlijk de ‘to go to’ tijdsbesteding met mensen die je enerzijds niet kunt missen maar waar je anderzijds ook geen dagen achtereen mee opgesloten kunt zitten in een tochtig Landal-huisje in de druilerige Ardennen.

Goed. Skiën dus. Maar je hebt ook een baan. En/of een gezin. En je wordt niet betaald naar wat je eigenlijk verdient enzo dus die week all-in naar Aspen wordt al gauw een midweek of lang weekend in Oostenrijk of Zwitserland. Niks mis mee joh, we kunnen niet allemaal Reinout Oerlemans zijn. Maar zorg er dan wel voor dat die drie of vier dagen ski- en aprés-skitijd die je netto overhoudt maximaal tellen!

Reserveer alvast online je ski’s

Ga je in drukke weken een paar dagen skiën en was je van plan ter plekke, op de dag van aankomst of voor de eerste afdaling, je ski’s en schoenen te huren? Think again. Grote kans dat je slechts zompig schoeisel en afgeragde kartonnen latten aantreft in de plaatselijke verhuur. Nog even los van het mogelijk lange wachten. Reserveer het benodigde materiaal gewoon online via Skiset.nl, nummer één in skiverhuur, dat voorkomt dat je kostbare borrel- en/of pistetijd verliest!

Volg een ski-lesje in Nederland

Ben je niet de meest ervaren skiër dan is de kans dat je zwetend uit de lift komt voor je eerste afdeling net wat minder groot als je van te voren even wat skilesjes volgt. Dit kun je bijvoorbeeld prima doen op een rollerband bij Indoorski (bijv. in Den Bosch) of in de echte sneeuw bij Montana Snowcenter of natuurlijk de diverse locaties van Snowworld. Via Skihal.com vindt je goedkope tickets! En als je dan toch al op de latten staat in Nederland, kun je gelijk je outfits en andere onontbeerlijke aprés-ski gear doorpassen.

Wees een après-ski-pro

Après-skiën lijkt zo makkelijk maar het vergt echt een hoop doorzettings- en uithoudingsvermogen, focus en planning. Echt. Een beetje respect graag voor dit nobele emplooi. Heb je relatief weinig ski- en borreltijd dan is het helemaal zaak de aprés-ski te benaderen als een semi-prof:

  • Ga tussen skiën en après-skiën niet naar huis. Je kakt in. Altijd. Zonde!
  • Huur dus een locker aan de piste waar je ski’s en schoenen kunt achterlaten zodat je in een rechte streep door kunt naar de Moos, Almrausch, Eisbar, Cin cinMoskitobar of Fabels.
  • Begin vroeg met je eerste schnapps maar bouw in eerste instantie rustig op. Geef gas vanaf een uurtje of vier en haal je voet pas weer van het pedaal als je huiswaarts gaat die avond.
  • Vergeet nooit tussentijds te eten. En omdat je weet dat je je episch slecht gaat voelen als je niet eet maar tegelijkertijd ook weet dat je dát na twee biertjes alweer bent vergeten: reserveer van te voren een restaurant en wijs elke middag 1 gekkie in de groep aan die moet zorgen dat iedereen op tijd de aprés-skibar verlaat voor een stevige bodem.
  • Bereid je voor op je brakheid met deze 10 beste après-ski anti-katertips. En zeik er niet verder over.

Begrijp groepsdynamiek

Omarm het en laat het vervolgens los. Je hebt maar een paar dagen de tijd dus besteed die niet aan: te lang op elkaar wachten en je daaraan ergeren. Niet op elkaar wachten en je daaraan ergeren. Ingewikkelde afspraken voor een gezamenlijke lunch in restaurant X bij lift Y terwijl de helft eigenlijk liever nog een uurtje door skiet. Joh, laat iedereen lekker z’n gang gaan. Maak lol, beleef avonturen, lach, drink en laat het lossssss…

Saar

Vergat in Serre Chevalier bij allereerste afdaling ooit schoenbindingen dicht te doen. Besloot daar en toen dat bochtjes niet voor haar waren. Apérol-Spritz en bier. Maar niet tegelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.