Sprechen Sie auch Deutsch? Leer de basics voor jouw vakantie!

Gaat jouw wintersporttripje deze winter naar Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland, dan is het wellicht handig als je een beetje Deutsch spreekt. Al is het maar om na een val op de piste aan te geven dat alles goed gaat, maar dat je wel einen Ski verloren hast. Of dat je na een paar biertjes in de après-skibar zegt: vooruit, nog ééntje dan. En een allerlaatste drankje wil bestellen: ein groβes Bier bitte.

(Après)-ski rijtjes

Was jij vroeger net zo blij als ik dat de Duitse les op de middelbare school weer was afgelopen? En heb je ook alle naamval- en voorzetselrijtjes verdrongen? Dan hoop ik met onderstaande (après)ski-rijtjes je geheugen toch nog een beetje op te kunnen frissen. Zodat jij in ieder geval goed beslagen ten ijs komt als je op wintersport gaat. Niet alleen jij. Grote kans dat ik zelf ook nog even terug kijk hoe het ook alweer in elkaar zit.

Op de piste – Auf der Piste
De skiër – Der Skifahrer
De snowboarder – Der snowboarder
Sneeuw – Schnee
Hobbels – Buckels
De blauwe piste – Die Blaue Piste
De gondel – Die Gondel
De stoeltjeslift – Die Sesselbahn
Verkoopt u ook skipassen? – Verkaufen Sie auch Skipässe?
Waar kan ik skispullen huren? – Wo kan ich Skizeug mieten?
In de après-skibar – In der Schirmbar
Glaasje ranja – Ein Glas Schiwasser
Een bier – Ein bier
De borrel – Der Schnapps
Laatste rondje – Letzte Runde
Proost – Prosit
Wat wil je drinken? – Was möchtest du trinken?
Hoeveel kost het? – Wie viel kostet es?
Kan ik hier pinnen? – Kann ich hier mit Karte zahlen?

Last but not least (deze doet het altijd goed):

Een rondje van de zaak! – Eine Runde geht aufs Haus!

Met onze handen en voeten komen we vast ook een heel eind. En wie weet is er wel iemand in jouw (après)ski-team die vloeiend Duits spreekt. Vaak gaat dat Duits spreken na een biertje of een wijntje iets soepeler. Gelukkig betekenen bier en wijn in beide talen hetzelfde. Prosit!

Nog op zoek naar een passende après-ski outfit voor jouw team? Bestel een hoodie of een t-shirt in onze shop.

Lies

Lekker zonnetje en verse sneeuw zijn voor haar de belangrijkste ingrediënten om de latten onder te binden en de goed geprepareerde pistes te bedwingen. Ingrediënten als foute Duitse après-ski hits én een lekker biertje maken het vervolgens helemaal af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.