Vignet Oostenrijk 2018, nu ook digitaal

Ga je met de auto op wintersport naar Oostenrijk? Vergeet dan niet een vignet aan te schaffen. Een vignet is namelijk voor zowel zakelijk als toeristisch verkeer verplicht in Oostenrijk. En geldt voor alle motorvoertuigen tot 3.500 kilo. Door middel van dit vignet betaal je tol om op de Oostenrijkse snelwegen te mogen rijden.

Word je aangehouden en blijkt dat je zonder tolvignet rijdt? Dan kost dit je € 120. Dit boetebedrag is vele malen hoger dan de prijs van een vignet, dus ontzettend zonde van het geld!

Waar koop je een vignet?

Een tolvignet voor de Oostenrijkse snelwegen kun je bij de ANWB vooraf kopen of online bestellen. Het enige nadeel is dat je administratiekosten betaalt. Bij een online bestelling komen hier ook nog verzendkosten bij.

Het vignet is ook verkrijgbaar bij verschillende tankstations langs de Duitse snelweg. Of aan de Oostenrijkse grens. Schaf je je tolvignet hier aan? Dan betaal je geen administratiekosten zoals bij de ANWB. Maar vooral in de vakantieperiodes kan het bij deze verkooppunten erg druk zijn.

Kosten tolvignet Oostenrijk 2018

Je hebt de keuze uit een tolvignet voor 10 dagen of een vignet voor 2 maanden:

  • 10 dagen        € 11,95
  • 2 maanden    € 29,15

Kun je geen genoeg krijgen van Oostenrijk, dan bestaat er ook nog een jaarvignet. Dit vignet kost € 90,25.

Ga je met de motor op wintersport, houd in dat geval rekening met onderstaande prijzen:

  • 10 dagen        € 8,15
  • 2 maanden    € 16,05

Vignet nu ook digitaal

Sinds begin december is er ook een digitaal tolvignet beschikbaar. Een goed alternatief. Met de komst van dit vignet heb je dus geen sticker meer nodig. Het digitale tolvignet is te bestellen via www.asfinag.at of via de Asfinag app. De prijzen en de geldigheid van het digitale tolvignet zijn gelijk aan het fysieke tolvignet. En je betaalt in dit geval geen administratie- en verzendkosten.

Toch zit ook hier een nadeel aan. Het aangeschafte digitale tolvignet is pas na 18 dagen geldig. Dit heeft te maken met het feit dat je bij het online bestellen recht hebt om de bestelling binnen 14 dagen kosteloos te annuleren.

Goed voorbereid op wintersport

Wees dus goed voorbereid en weeg de voor- en nadelen van jouw vignetkeuze tegen elkaar af.

Waar je je ook goed op kunt voorbereiden is de après-ski outfit van jou en jouw wintersportmaatjes. Op zoek naar inspiratie? Bezoek onze shop en bestel snel jouw après-ski outfit!

Lies

Lekker zonnetje en verse sneeuw zijn voor haar de belangrijkste ingrediënten om de latten onder te binden en de goed geprepareerde pistes te bedwingen. Ingrediënten als foute Duitse après-ski hits én een lekker biertje maken het vervolgens helemaal af.

Eén gedachte over “Vignet Oostenrijk 2018, nu ook digitaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.